joi, 23 august 2012

Epilarea cu zahar


Salut fetelor.

Astazi vreau sa va vorbesc despre o noua metoda de epilare. De fapt, ea se foloseste inca din Egiptul Antic, dar in Romania a aparut doar de cativa ani.
Multe dintre voi cunoasteti metoda epilarii cu ceara, fie ea traditionala sau de unica folosinta. Eu sunt adepta epilarii cu ceara, in defavoarea celei cu lama sau cu creme depilatoare. De ce? Pentru ca parul se subtiaza si chiar dispare in timp. Eu folosesc ceara de aproximativ 10 ani si am observat cat de tare s-a rarit, in unele portiuni chiar a disparut definitiv. Dar daca sunt atat de multumita de epilarea cu ceara, oare de ce am apelat la cea cu zahar?

Pentru ca epilarea cu zahar ofera urmatoarele avantaje:

- firul de par poate fi smuls la dimensiuni foarte reduse
- sensul de smulgere (sensul natural de crestere al firului de par) este o garantie a faptului ca firele de par nu se rup
- pasta de zahar este o compozitie 100% naturala (zahar, apa, suc de lamaie)
- este o metoda comfortabila - temperatura la care se incalzeste pasta este apropiata de temperatura corpului


Pasta de zahar vs Ceara:

- ceara fierbinte poate produce arsuri si dilatarea/spargerea vaselor de sange. Pasta de zahar se aplica la temperatura camerei si poate fi folosita pe zone cu fragilitate capilara, varice, eczema, cuperoza si este indicata chiar si femeilor insarcinate, datorita compozitiei 100% naturale
- ceara smulge firele de par in sensul invers de crestere, metoda care distorsioneaza foliculii, produce durere, duce la ruperea firelor de par si la cresterea acestora sub piele. Favorizeaza aparitia foliculitei.
- bacteriile se inmultesc in ceara, dar in prezenta zaharului nu se pot dezvolta. Sa nu mai amintesc de ceara traditionala care se reincalzea si se refolosea de foarte multe ori, pe persoane diferite. Lucru care putea duce la raspandirea unor boli sau infectii. In ziua de astazi foarte putine saloane (sper!!!) mai folosesc aceasta metoda. Este indicat sa evitam aceasta epilare cu ceara traditionala , chiar daca o folosim doar pentru uz personal, deoarece bacteriile se inmultesc foarte repede. O solutie mai buna este ceara de unica folosinta.

Procesul de epilare cu zahar:

Pentru inceput se pregateste pielea ( se da cu tonic si pudra), apoi se ia o bucata de pasta si se intinde pe portiunea care se doreste a fi epilata, in sensul invers de crestere a firului si se trage in sensul de crestere.

La sfarsit se da din nou cu tonic, iar apoi se aplica o crema hidratanta.

Experienta mea cu aceasta metoda de epilare:

Nu de mult, citisem si eu pe internet despre metoda revolutionara de epilat, care promitea ca ne scapa de durere si ne lasa pielea fina ca de bebelus :). Curioasa, am inceput imediat sa caut un salon in Cluj si asa am intalnit-o pe Roxana (Mint Sugaring). Este o fata foarte simpatica pe care nu poti sa nu o indragesti :) Foarte vorbareata ( ca si mine de altfel), te face sa uiti ca ai mers la "tortura" si face ca epilarea sa fie o joaca de copii. 

Deja am avut parte de 3 sedinte de epilare cu zahar, astfel incat pot sa va spun parerea mea despre aceasta metoda:
+ cu siguranta este mult mai usor de suportat decat ceara. Durerea este diminuata in proportie de 70%
+ se pot smulge si firele mai mici. Acesta este un avantaj mare, pentru ca la ceara era nevoie sa astepti ca firul sa aiba o anumita dimensiune, iar pe timp de vara ( si nu numai) acesta este un lucru tare neplacut
+ parul s-a subtiat foarte tare si creste muuult mai rar 
+ nu exista riscul aparitiei foliculitei. La epilarea cu ceara, 24 de ore eram plina de bubite rosii, dar la aceasta metoda nu este cazul. Intradevar pielea se inroseste putin ( ca doar se smulg firele din radacina!), dar nu apar acele bubite atat de inestetice
+ pielea este mult mai fina, deoarece in timpul epilarii, pielea se exfolieaza si celulele moarte sunt indepartate. 
- distanta dintre epilari este aceasi, nu pot spune ca firul creste mai incet
- pretul putin mai mare decat la epilarea cu zahar. Dar diferenta nu este foarte mare.

Per ansamblu, eu sunt foarte multumita de aceasta metoda si am devenit clienta fidela :)

Daca aveti un astfel de salon in oras, eu va sfatuiesc sa incercati aceasta metoda. Merita

Iar daca sunteti din Cluj, puteti apela cu incredere la Roxana. Salonul ei il gasiti in "inima" Clujului, in Piata Muzeului , chiar langa terasa "Euphoria". Este un salon primitor, decorat cu mult bun gust si esti intampinat de o atmosfera calduroasa. De parca ai merge in vizita la un prieten. Eu cel putin asa ma simt de fiecare data cnad ii trec pragul :)

Voi ce metoda de epilare alegeti? Ati vrea sa incercati epilarea cu zahar?

kiss ya

Nota!!! Aceasta a fost parerea mea obiectiva in urma experientei traite. Nu am fost platita si nu mi s-a oferit nici un serviciu in schimbul acestui articol. 

5 comentarii:

  1. Eu am incercat sa-mi fac singura pasta, dar nu mi-a reusit chiar 100%. Trebuie sa mai incerc, deoarece am fost chiar uimita cat de putin doare, si de faptul ca nu m-am iritat aproape deloc. Ceara de unica folosinta nu-mi place deloc, am incercat de destule ori si ma irit groaznic, asa ca apelez la ceara traditionala. Pana acum nu am avut surprize neplacute (stiu cat e de blamata), numai ca nu prea mai sunt cosmeticiene care s-o foloseasca, si dintre cele pe care le-am gasit eu nu ma prea incanta niciuna :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceara traditionala e ok atata timp cat o folosesti doar o data. Din punctul meu de vedere. Mai ales ca nu mi se pare scumpa ( 10 -15 lei cutia). Si eu am o cutiuta mica de ceara traditionala pe care o folosesc atunci cand nu am timp sa merg la salon. Dar o folosesc doar o data(la o singura epilare), nu o strecor ca pe vremuri :) Asa evit contaminarea cu bacterii.

      Ștergere
  2. Multumesc frumos pentru aprecieri :).

    RăspundețiȘtergere